miercuri, 13 mai 2015

Cornalina, Calcedonie portocalie, Carneol, Jasp de carme


CARACTERISTICI. 
Ancorează în realitatea prezentă. Piatră stabilizantă posedând o energie mare, excelentă pentru a restaura vitalitatea şi motivaţia, pentru a stimula creativitatea, pentru obiectivele spectaculoase, cornalina are capacitatea de a purifica alte cristale.

In plan psihologic, permite acceptarea ciclului vieţii şi înlătură frica de moarte. In Antichitate,  era utilizată pentru a proteja morţii în timpul
călătoriei către lumea cealaltă. 
Dă curaj, favorizează alegerile pozitive, alungă apatia şi motivează pentru reuşita în toate domeniile.
Conferă putere pentru a lupta împotriva abuzurilor de orice fel.
Furnizează încredere în sine şi în percepţiile proprii. Merge la sursa funcţionării fiecărui individ şi învinge condiţionarea negativă.în plan mental, îmbunătăţeşte capacităţile analitice şi clarifică percepţia. Indepărtează gândurile care tulbură meditaţia şi apropie visătorii de realitatea cotidiană. Măreşte concentrarea şi alungă letargia.
In plan emoţional, protejează bine de invidia, furia şi resentimentele dumneavoastră sau ale celor din jur. Calmează furia şi suprimă negativitatea  emoţională, înlocuindu-le cu dragostea de viaţă.
EFECTE TĂMĂDUITOARE.
Incărcată de forţâ vitală, cornalina stimulează
metabolismul, activează chakra* rădăcină, influenţează organele reproducătoare feminine, mâreşte fertilitatea, învinge frigiditatea şi
impotenţa, reduce durerile de spate, vindecă reumatismul, artrita, nevralgia şi depresia, mai ales la persoanele în vârstă. 
Reglează fluidele corporale şi rinichii, accelerează vindecarea oaselor şi a ligamentelor,
opreşte hemoragiile. Ameliorează absorbţia vitaminelor şi a mineralelor şi asigură o bună vascularizare a organelor şi ţesuturilor.



POZIŢIONARE. Purtaţi-o ca pandantiv sau cataramă la curea ori pe piele, acolo unde este nevoie. Aproape de uşa de la intrare, protejează casa şi aduce bogăţie.
CULORI SPECIFICE
In afara caracteristicilor generice, cornalina în culorile următoare are proprietăţi adiţionale:
Cornalina roz îmbunătăţeşte relaţia părinte-copil. Ajută la restabilirea încrederii şi dragostei dupâ abuzuri sau manipulări.
Cornalina roşie încălzeşte şi energizează. Utilă îndeosebi pentru combaterea apatiei şi revigorarea minţii şi a corpului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare